Recensies

Recensies/reviews van tevreden klanten en lezers over Schrijven & Redactie

Benieuwd naar de mening van auteurs, redacteurs en lezers over Janine van der Hulst-Veerman van Schrijven & Redactie? Hieronder een overzicht van reacties, recensies c.q. reviews over het redactie- en schrijfwerk:

Redacteur Petra Kruijt (uitgeverij Zomer & Keuning) over het corrigeren van Onder de vlier

Ik heb vandaag je werk aan dit boek doorgenomen en ben er erg blij mee. Als je vaker voor ons wilt werken: graag!

Auteur Sanne van de Sande over de redactie voor De rouwbrief

Hoi Janine, bedankt voor het redigeren en je leuke reactie! Fijn te horen dat het verhaal goed is opgebouwd en de personages goed zijn uitgewerkt. Ik ben erg blij met je suggesties. Wat een goed idee om een deel 4 toe te voegen!

Auteur Ellen de Vriend over de redactie van Mzungu

Dag Janine, ik heb het manuscript helemaal doorgewerkt en zie dat ik vaak dezelfde schrijffouten maak. Zo fijn dat alles nu juist is geschreven. Je hebt alles heel duidelijk aangegeven, op een voor mij heel fijne manier. Ik wil je beslist in de toekomst nog eens benaderen.

Auteur Cecile Koops over het corrigeren van In alle staten

SUPER, Janine, ik neem vrijwel alle suggesties over, ik had dit vast niet allemaal zelf gevonden (hen, hun en Joods jodendom etc.) en ben blij dat mijn tweede boek geen of in ieder geval veel minder fouten dan het eerste zal bevatten.

Auteur Karin Kallenberg van o.a. Het wespennest

Ik kan niet geloven hoeveel foutjes je er nog hebt uitgehaald! Ik dacht dat het wel redelijk op orde was. Je hebt het gedaan volgens de modernste inzichten, ik ben heel blij met je werk. Je bent de beste redactrice bij vier boeken van mij 🙂

Auteur Olivia Lewis van de King- en Queen-serie

Janine van der Hulst, mijn redacteur. Wat is het fijn werken met jou. Bedankt voor je hulp en je snelle werkwijze.

Auteur Vicky van Echelpoel over het redigeren van Luister eens écht!

Mijn boek heeft een upgrade ondergaan. Ik voelde mij heel goed bij al jouw aanpassingen en ik vind het verhaal nog sterker geworden. Super hard bedankt!

Auteur Willem Hekker over het herschrijven van zijn dagboek Dinsdag.

‘Op een dag ontmoette ik Janine. We raakten in gesprek over haar werkzaamheden als redacteur, auteur en uitgever en ik vertelde haar mijn verhaal. Ze vroeg of ze mijn verhaal mocht lezen en of ze er ook iets mee mocht doen. Na jaren van herschrijven – want dit dagboek is net als een roman – resulteerde het in deze prachtige uitgave.’

Auteur Hans Jacobs van ‘Anekdotes van een Amsterdammer’:

Veel mensen willen hun verhaal kwijt, of een of ander verhaal kwijt. Je kunt het vertellen aan vrienden, kennissen of in familiaire kring, maar de vertelkunst is en blijft moeilijk. Je kunt het ook opschrijven. Plots worden de mogelijkheden veel groter. Je kunt al wat je meemaakt of meegemaakt hebt eens gaan verwoorden. Je kunt ook je fantasieën in een roman aan de loop laten. Je kunt ook gaan filosoferen en een eigen mening verkondigen. Enfin, alles is mogelijk. Veel ouderen willen hun levensloop voor de nabestaanden vastleggen, de vele veranderingen die zij in de twintigste eeuw beleefd hebben. Natuurlijk, wil je het voor iedereen toegankelijk maken, dus een geschrift als boek uitgeven.

Natuurlijk, je schrijft zoals je gebekt bent. Dus op de meest natuurlijke manier, maar is dat voor een ander wel prettig leesbaar? Wel, nu komen wij aan een moeilijk punt. Er zijn professionals, die uw relaas dan gaan opschrijven. Maar je kunt ook een samenwerking aangaan. Iemand die je wil helpen. Iemand, die jouw pennenvruchten wil vertalen naar een leesbaar geschrift. Wel, neem eens contact op met Janine van der Hulst-Veerman, zij begeleidt je, helpt je en gezamenlijk maak je dan iets moois van jouw literaire uitingen. Vanaf je eerste krabbels tot aan een ware uitgave van een nieuw boek.

Gewoon even bellen 06-54311748. Wel doen, je zult versteld staan van jouw mogelijkheden en ik kan het weten, ik spreek uit eigen ervaring.

Auteur André Verkaik van ‘Een lang verhaal kort’:

Janine van der Hulst heeft me geholpen om mijn droom waar te maken, verhalen uit te geven die me dierbaar zijn voor een goede prijs. Wat echt waardevol was en heel goed gedaan: ze heeft elk verhaal gecorrigeerd op spelling en verbetersuggesties gegeven waar dat nodig was. Het resultaat is de mooie bundel ‘Een lang verhaal kort’.

Een greep uit de reacties van lezers over de speciale Bevrijdingskrant die april 2020 huis-aan-huis in Huizen werd verspreid:

“Zeer geachte redactie,

Nee, er valt nog heel veel meer te lezen, maar dat onderbreek ik even. Het moet me nu namelijk onmiddellijk van het hart: wat een prachtige, doorwrochte bevrijdingskrant kregen wij zojuist in de bus.

Grote complimenten! De uitgave komt bij mijn oorlogsbibliotheek om lang, lang te bewaren.

Maar de betekenis van die laatste twee bijvoeglijke naamwoorden heeft slechts een korte levensduur; wij zijn tenslotte 81,5 en 87…

Nogmaals een groooote pluim op uw redactionele hoed, met plezier uitgereikt door Sonja de Marcas – Ossedrijver (Sonja Bernd’t) en

Donald de Marcas.”

*****

“Goedemiddag,

Aangenaam verrast was ik door de ontvangst van jullie extra uitgave t.g.v. bevrijdingsdag. Graag wil ik een compliment maken voor dit stukje geschiedschrijving. Mooi vormgegeven en wat de inhoud betreft: je blijft lezen. En je bent een paar dagen zoet, om het zo maar eens te zeggen. Ik moet toegeven dat ik als ex-Hilversummer wel wist van het bestaan van een historische kring daar, maar (ook eerlijk) van het bestaan van de Historische Kring Huizen wist ik niet. Graag meld ik mij hierbij aan als lid.

Ik hoor wel van u hoe e.e.a. nu verder gaat.

Met vriendelijke groet

Peter van der Vlist”

 

Auteur Niels Huismans van ‘Lerend leven en word de baas die je wilt zijn (dit is opgenomen in en overgenomen uit het dankwoord van zijn boek):

@Janine. Zij is verantwoordelijk voor de professionaliseringsslag van dit boek. Zonder haar was dit slechts een bundeling van een aantal blogs en opinieartikelen vol spelling- en ‘taalvouten’ geweest. Janine, jij hebt niet alleen mijn teksten geredigeerd maar ook meegedacht en geadviseerd over alles wat er bij komt kijken bij het uitgeven van een boek. […]

Zoekt u een freelance schrijver of een gecertificeerd tekstredacteur voor uw tekst of manuscript? Neem contact op en/of vraag een offerte aan.

Contactgegevens:

Janine van der Hulst-Veerman

Tel.nr.: 06 543 11 748

E-mail: janinevanderhulst@gmail.com