Cursus manuscriptredactie

Online cursus manuscriptredactie

2 februari 2024 start het nieuwe seizoen van de online cursus Manuscriptredactie. In een online leeromgeving leer je hoe je manuscripten corrigeert en redigeert.

Als je graag leest dan is manuscripten corrigeren en redigeren erg leuk werk! Er zijn verschillende genres waarin je een manuscript kunt corrigeren en/of redigeren. Je kunt voor je favoriete genre gaan, maar ook voor een heel ander genre. Het leuke daarvan is dat je dan boeken leest die je anders misschien nooit gelezen zou hebben, maar die je wel tot nieuwe inzichten brengen. En je leest boeken nog voordat ze uitgegeven zijn! In de online cursus manuscriptredactie komen diverse genres waarin je boeken kunt corrigeren en redigeren aan bod.

Wie geeft de cursus?

Mijn naam is Janine van der Hulst. Ik ben gecertificeerd docent creatief schrijven en docent manuscriptredactie. Naast docent ben ik freelance manuscriptredacteur en auteur van vijf boeken. Deze combinatie maakt dat ik een vraagbaak voor cursisten ben.

Hoeveel manuscripten lees je gemiddeld als manuscriptredacteur?

Gemiddeld lees je zo’n twee à drie boeken per week, afhankelijk van het aanbod, de hoeveelheid woorden en de complexiteit van het manuscript.

In de cursus manuscriptredactie leer je met voorbeeldteksten te corrigeren en redigeren. Naast het perfectioneren van je Nederlandse taalgebruik, krijg je ook tips hoe je aan opdrachtgevers komt.

Corrigeren of redigeren?

Je leert zowel corrigeren als redigeren. Bij corrigeren let je onder andere op spelling en grammatica, bij redigeren krijg je meer verantwoordelijk over een manuscript. In de cursus leer je bijvoorbeeld hoe je van een haperende onduidelijke tekst een prettige leeservaring maakt.

Is deze cursus alleen geschikt voor diegenen die manuscriptredacteur willen worden?

Deze cursus is niet alleen interessant als je manuscriptredacteur wilt worden, maar ook als je je Nederlandse spelling en grammatica wilt perfectioneren. Ook auteurs die met hun manuscript goed bij een uitgeverij willen overkomen, kunnen deze cursus volgen.

Hoelang duurt de cursus?

Je kunt deze cursus in je eigen tempo volgen. De cursus bestaat uit 14 lessen.

Hoelang duurt het voor je je investering hebt terugverdiend?

Na één opdracht heb je je investering alweer terugverdiend.

Wat kost de cursus?

De cursus kost een eenmalige investering van 579 euro.

Hoe meld je je aan?

Je kunt je aanmelden door op de knop hieronder te klikken. Uiterlijk een week voor aanvang van de cursus ontvang je een factuur. Op 2 februari 2024 en na ontvangst van je betaling krijg je toegang tot de online leeromgeving.

Ook interesse in een cursus creatief schrijven, zowel online als op locatie? Check dan DEZE en DEZE link.

Heb je nog vragen? Stel ze gerust. Klik HIER voor mijn contactgegevens.

Voor algemene voorwaarden, klik HIER.