Wie?

 

Janine van der Hulst-Veerman blogt, schrijft en geeft boeken uit. Zij is geboren, getogen en met haar gezin woonachtig in het voormalige vissersdorp Huizen. In 2016 maakte zij haar droom waar en publiceerde zelf twee boeken die met veel succes en lovende recensies werden onthaald.

Schrijven

Schrijven doet ze al van jongs af aan. Als kind schreef ze gedichtjes en vertelde ze lief en leed aan haar dagboeken. In 2008 besloot ze zich te richten op het schrijven van verhalen en volgde ze een schrijfopleiding. Zij leerde diverse schrijfvaardigheden als literair schrijven, columns schrijven en dichten. Eind 2013 kwam haar debuutroman Lieve Hart! uit en in 2016 publiceerde ze het vervolg Gevangen Wind. Ook gaf ze in datzelfde jaar het boek De Kaasventer uit.

Uitgeverij Lieve Hart

Uitgeverij Lieve Hart is vernoemd naar haar debuutroman Lieve Hart! Ze kreeg positieve reacties van uitgeverijen op haar manuscripten. Een van hen noemde haar schrijfstijl ‘prachtig, warm en beeldend’. Vlak voordat ze met een uitgeverij in zee zou gaan, kwam er een reorganisatie en vernam ze niets meer. De wetenschap dat haar schrijfstijl de uitgevers aansprak zette haar er toe aan om de verschillende uitgeefmogelijkheden te onderzoeken en richtte Uitgeverij Lieve Hart op. Ze grapt altijd: ‘Over het uitgeefproces kan ik ook wel een boek schrijven.’ Voor het uitgeefproces stelde ze een professioneel team samen van o.a. proeflezers, een redacteur, vormgevers en een drukker.

De Kaasventer en Gevangen Wind

Deze eerste uitgaven met de titels De Kaasventer en Gevangen Wind werden in oktober 2016 gepubliceerd. De Kaasventer is een jubileumboek dat ter gelegenheid van het 100-jarig bestaan van Visser Kaas is uitgegeven. De Kaasventer bevat een biografie over de vijf generaties van Visser Kaas.

In Gevangen Wind is ook het eerste deel Lieve Hart! opgenomen. Lezers hoeven daarom niet als ze Lieve Hart! nog niet hebben gelezen, deze apart aan te schaffen. De cover voor Gevangen Wind ontwierp ze zelf. Een mix van een afbeelding van een vrouw in Huizer klederdracht en een foto van Huizer botters op het Gooimeer en een prachtige zonsondergang. Links op de cover een ruitmotief dat een visnet voorstelt.

Lieve Hart! en Gevangen Wind zijn historische romans en verhalen over de vissers en kaasventers uit het dorp Huizen aan het begin van de vorige eeuw. Voor meer info en bestellen klik HIER